Zorg met kwaliteit

Voor de NFG staan professionaliteit en betrouwbaarheid voorop. Zorgprofessionals die zich willen inschrijven worden dan ook zorgvuldig gescreend. Hiervoor heeft de NFG een aantal voorwaarden opgesteld, waaronder een medische basiskennis op HBO-niveau. Bovendien eist de NFG een Verklaring Omtrent het Gedrag en verzoeken we nieuwe leden zich te registreren bij het AGB en SRBAG register. Lees meer

Keurmerk van kwaliteit

Om de kwaliteit van de zorg te kunnen waarborgen voert de NFG het licentiebeleid, dat is gekoppeld aan de NFG Beroepscode en het onafhankelijke NFG Tuchtrecht. Een zogenaamd keurmerk van kwaliteit. NFG-leden krijgen een licentie die zij tweejaarlijks dienen te vervangen. Zo blijft de kwaliteit van de zorg in ontwikkeling. Het Registratie en Tuchtrecht-Instituut (RTI) is een waarborg voor een juiste titelvoering, beroepsinhoud en taakafbakening. Daardoor geeft het duidelijkheid aan de cliënt, de ziektekostenverzekeraar of andere uitkeringsinstantie en de overige dienstverleners in de gezondheidszorg.

Download hier:

Intervisie en bijscholing

Binnen de NFG bestaan twee vakgroepen:

  • De Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk (VPMW)
  • De Vakgroep voor Integrale Gezondheidszorg (VIG) (combinatie van natuurgeneeswijzen en psychosociale hulpverlening)

Afhankelijk van de beroepsuitoefening staat een zorgprofessional geregistreerd in één van deze vakgroepen. De vakgroepen houden zich bezig met super- en intervisies en bijscholing.

Herregistratie

NFG zorgprofessionals dienen tweejaarlijks een aanvraag in te dienen voor herregistratie. Om voor een herregistratie in aanmerking te komen dienen NFG-leden ieder jaar minimaal 4 (bij)scholingsdagen te volgen, 12 uur deel te nemen aan supervisie en/of intervisie en 2 vakboeken te lezen. Van deze activiteiten dienen bewijsstukken te worden overlegd.




Agenda