Kindermishandeling en huiselijk geweld

Marion Visser is de aandachtsfunctionris van de NFG. Hieronder stelt zij zich aan jou voor. 

Van onze aandachtfunctionaris mag je het volgende verwachten : 

  • Zij zal de signalen herkennen die kunnen wijzen op huiselijk geweld en/of kindermishandeling. 
  • Zij heeft kennis van de meldcode en de stappen die volgens de meldcode gezet moeten worden.
  • Zij zal jou (via de NFG-Nieuwsflitsen) op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom kindermishandeling en huiselijk geweld. (b.v. maatregelen of wetswijzigingen v.d. overheid)
  • Zij kan jou adviseren en ondersteunen bij het al dan niet melden van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en de eventuele stappen die gezet moeten worden. 


Wel of niet melden?
NFG registerleden vinden op hun persoonlijke NFG-pagina informatie over de meldcode met het afwegingskader, acute en structurele onveiligheid en de kindcheck.


Jij maakt het verschil
Maak het onderwerp ‘Veilig Thuis’ bespreekbaar tijdens je hulpverlening en bij je collega’s. Collegiale consultatie is een verplichte stap in de meldcode. Benader de aandachtfunctionaris bij twijfels of vragen. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met jou opnomen. 

Marion Visser

marion-visser Hallo, ik ben Marion Visser en heb een eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening. Verder heb ik tijdens mijn werkzaamheden bij de overheid veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. Ook ben ik al vele jaren vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen. De functie van Aandachtfunctionaris zie ik als een mooie uitdaging om mijn kennis en ervaring op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld in te zetten.

De training Aandachtsfunctionaris bij de LVAK heeft mij meer kennis gebracht m.b.t. de meldcode en hoe daarmee te handelen.

Contactgegevens

Marion Visser: 0651086257
Email: aandachtsfunctionaris@de-nfg.nl
Agenda