Onafhankelijk Complementair Register (OCR)

20151116 Logo_NFG_nieuw Inmiddels hebben de eerste belangstellenden zich ingeschreven in het Onafhankelijk Complementair Register (OCR) en een aantal leden heeft laten weten per 1-1-2017 in het OCR geregistreerd te willen worden. Wanneer NFG-registerleden, die nu geregistreerd staan in de vakgroep VPMW of VIG, per 1-1-2017 a.s. niet voldoen aan de scholingseisen zoals gesteld door de zorgverzekeraars worden zij per genoemde datum geregistreerd in het OCR. Informatie over het OCR vindt u hier.

Zonder het vereiste diploma PSBK (én MBK voor registerleden in de VIG) zullen uw cliënten vanaf 1-1-2017 niet meer in aanmerking komen voor vergoedingen van de zorgverzekeraars. Voor Haptotherapeuten en Psychomotorisch therapeuten geldt dat zij een keuze mogen maken tussen MBK en PSBK. Zonder PSBK/MBK-diploma kunt u geen aanvraag doen voor de BTW-vrijstelling.

Wilt u alsnog PSBK (en/of MBK) behalen? Het kan nog steeds maar haast is geboden. Con Amore biedt (met 10% korting voor NFG-registerleden) een versnelde opleiding aan. Informatie over Con Amore treft u hier aan.