Meer dan helft jongvolwassenen voelt zich gelukkig, gezond en productief op werk

Meer dan helft jongvolwassenen voelt zich gelukkig, gezond en productief op werk
Meer dan de helft van de jongeren in Nederland voelt zich gelukkig, gezond en productief op hun werk, zo blijkt uit onderzoek van organisatiewetenschapper Y Ngoc Nhu Nguyen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De bovenstaande bevinding suggereert dat een aanzienlijke groep jongeren duurzame carrières opbouwt, wat niet alleen bijdraagt aan hun eigen welzijn, maar ook aan hun relaties, vrijetijdsactiviteiten en algehele levenstevredenheid. 

Duurzame carrières
"Duurzame carrières zijn essentieel voor ons welzijn en onze algehele levenstevredenheid," zegt Nguyen. "Het feit ...




Lees meer >>

Agenda

Wat kan de NFG voor jou betekenen?

Wij zijn een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt je daar waar mogelijk. We onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepel-organisatie én de politiek. Wij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg en wij kunnen de verplichtingen die de Wkkgz stelt van jou overnemen zodat jouw cliënt terecht kan bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

Ben je een cliënt en op zoek naar een bekwaam en betrouwbare hulpverlener bij jou in de buurt? Kijk in ons overzicht.

Video / Advertentie

nfg_advertentie

Therapeut zoeken

pionnekes

Als je op zoek bent naar een deskundige en betrouwbare zorgprofessional, kan de registratie bij een beroepsorganisatie helpen bij het maken van een keuze. Ook voor de NFG staan betrouwbaarheid en professionaliteit voorop. Om dit te kunnen waarborgen dienen zorgprofessionals aangesloten bij de NFG te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Deskundigheid en kwaliteit

Als voorwaarde voor het registerlidmaatschap van de NFG dienen NFG-zorgverleners o.a. te zijn geschoold op minimaal HBO-niveau.

Lees meer >>>

TCC Magazine

img-tcc-editie-5-2021

Uitgelicht

Praten we jongeren de put in?

Praten we jongeren de put in?

Een grote meerderheid van de jongeren ervaart de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Het aantal jongeren en jongvolwassenen met psychische klachten daalt gestaag sinds 2022. Dat blijkt uit de Landelijke Jeugdmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tegelijkertijd is de berichtgeving over deze cijfers zorgelijk: jongvolwassenen denken ...Lees meer >>
Psychische aandoeningen de meest gemelde beroepsziekten in 2023

Psychische aandoeningen de meest gemelde beroepsziekten in 2023

De meest gemelde beroepsziekten in 2023 zijn psychische aandoeningen en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Deze cijfers zijn het hoogst in de branches overheid en openbaar bestuur, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening en industrie.

In 2023 zijn er 2.347 meldingen van beroepsziekten geregistreerd door het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) afkomstig van ...

Lees meer >>
225 duizend Nederlanders slachtoffer van stalken in 2023

225 duizend Nederlanders slachtoffer van stalken in 2023

In 2023 werd 2 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder slachtoffer van stalken. Dit zijn 137 duizend vrouwelijke en 90 duizend mannelijke slachtoffers. In vergelijking met vrouwelijke slachtoffers geven mannen vaker aan dat ze hun stalker(s) niet kennen. Ook doen mannen minder vaak melding van stalking bij hun ...Lees meer >>
Moe en afgeleid: onderzoek bevestigt impact social apps op jongeren

Moe en afgeleid: onderzoek bevestigt impact social apps op jongeren

Gemiddeld zitten jongeren 6,5 uur per dag op hun smartphone. Voor een kwart is dit zelfs meer dan 8 uur. Onderzoek van UvA-promovendus Teun Siebers bevestigt nu dat jongeren meer afleiding ervaren op momenten dat ze ook meer social media gebruiken. Ook zorgen social media en game-apps op de telefoon voor ...Lees meer >>