Wat kan de NFG voor jou betekenen?

Wij zijn een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt je daar waar mogelijk. We onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepel-organisatie én de politiek. Wij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg en wij kunnen de verplichtingen die de Wkkgz stelt van jou overnemen zodat jouw cliënt terecht kan bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

Ben je een cliënt en op zoek naar een bekwaam en betrouwbare hulpverlener bij jou in de buurt? Kijk in ons overzicht.

VGZ over het verlenen van zorg op afstand

VGZ over het verlenen van zorg op afstand

VGZ heeft via onze koepel RBCZ laten weten positief te staan tegenover het verlenen van zorg op afstand tijdens de coronacrisis. Wel stellen zij voorwaarden.

Wij ontvingen het volgende bericht:

Tijdens de periode dat de overheid maatregelen heeft getroffen om verspreiding van het Coronavirus te remmen, kunnen ...

Lees meer >>
De gevaren van lang thuiszitten: 'Eenzaamheid en depressie liggen op de loer'

De gevaren van lang thuiszitten: 'Eenzaamheid en depressie liggen op de loer'

Je ouders, vrienden, familie en collega's alleen zien via een beeldscherm. De hele dag tussen vier muren, met als hoogtepunt van de dag je wandelingetje naar de supermarkt. En dat nog wekenlang. Kunnen we dat wel aan?

Tot 1 juni mogen we niet naar evenementen en tot zeker 6 ...Lees meer >>
Hulpverlening op afstand

Hulpverlening op afstand

Het vele nieuws omtrent de coronacrisis houdt niet op en op sommige punten spreken de deskundigen elkaar ook tegen. Het is voor onze hulpverleners dan ook enorm lastig om een juiste beslissing te nemen over de praktijkvoering. 

Op dít moment is het volgens de richtlijnen nog mogelijk om face-to-face ...Lees meer >>
Veilig communiceren met E-Zorg

Veilig communiceren met E-Zorg

Wij krijgen veel vragen van zorgverleners over hoe zij veilig kunnen communiceren (beeldbellen en chatten) met hun cliënten tijdens de coronacrisis. E-zorg biedt hier de veilige oplossing voor via het communicatieplatform KPN Zorgmessenger.

Wij hebben gisteren en vandaag contact gehad met de mensen achter E-zorg. E-zorg heeft ...Lees meer >>
NZa brengt extra verruiming aan voor zorg op afstand

NZa brengt extra verruiming aan voor zorg op afstand

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de wijze waarop zorg aan patiënten de komende periode kan worden geleverd. Voor een deel van de zorg is het mogelijk dat deze op afstand plaatsvindt in plaats van in de behandelkamer, bijvoorbeeld via beeld(bellen), e-mail, patiëntenportaal of telefoon. We zien ...

Lees meer >>