Wat kan de NFG voor jou betekenen?

Wij zijn een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt je daar waar mogelijk. We onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepel-organisatie én de politiek. Wij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg en wij kunnen de verplichtingen die de Wkkgz stelt van jou overnemen zodat jouw cliënt terecht kan bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

Ben je een cliënt en op zoek naar een bekwaam en betrouwbare hulpverlener bij jou in de buurt? Kijk in ons overzicht.

Opgroeien in het groen verlaagt kans op mentale problemen

Opgroeien in het groen verlaagt kans op mentale problemen

Een steeds groter deel van de wereldbevolking leeft nu in steden, en de Wereldgezondsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd meer dan 450 miljoen mensen kampen met mentale problemen. Mogelijk is er een link tussen beide, stelt nieuw onderzoek van de Deense Universiteit van Aarhus.

Op basis van satellietgegevens tussen 1985 ...Lees meer >>
Depressie in je buik

Depressie in je buik

Specifieke bacteriestammen ontbreken in de darmen van mensen met depressie, toont Belgisch onderzoek aan. De relatie tussen onze darmen en onze mentale gezondheid staat volop in de belangstelling.

Darmbacteriën die een rol spelen bij ons geluks gevoel? Tot voor kort was dat een controversieel idee. Maar een grootschalige Belgische ...Lees meer >>
ADHD veroorzaakt aanzienlijke extra ziektekosten

ADHD veroorzaakt aanzienlijke extra ziektekosten

Mensen met ADHD maken jaarlijks gemiddeld 1.500 euro meer ziektekosten dan mensen zonder deze stoornis. Ook hebben zij een grotere kans op bijkomende aandoeningen, zoals stemmings- en angstproblemen, drugsmisbruik of obesitas. De behandeling van deze aandoeningen kan tot wel 2.800 euro per jaar extra kosten.

Eén en ander blijkt ...Lees meer >>
Veiligheid kinderen op wachtlijsten bij kinderbescherming in geding

Veiligheid kinderen op wachtlijsten bij kinderbescherming in geding

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) heeft onvoldoende zicht op de veiligheid van kinderen die wachten op een onderzoek, constateren de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Eind januari van dit jaar stonden bijna 2800 kinderen gemiddeld dertig dagen op de wachtlijst, terwijl de norm ...Lees meer >>
'Merendeel van meldingen over mishandeling wordt te laat onderzocht'

'Merendeel van meldingen over mishandeling wordt te laat onderzocht'

Het merendeel van meldingen over huiselijk geweld of kindermishandeling wordt te laat beoordeeld, schrijft Trouw zaterdag. Dat komt doordat de verantwoordelijke organisaties een nieuwe werkwijze en meldcode hebben. Gezinnen weten daardoor lang niet waar ze aan toe zijn.

Trouw vroeg de cijfers op bij het Landelijk Netwerk ...Lees meer >>