Wat kan de NFG voor jou betekenen?

Wij zijn een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt je daar waar mogelijk. We onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepel-organisatie én de politiek. Wij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg en wij kunnen de verplichtingen die de Wkkgz stelt van jou overnemen zodat jouw cliënt terecht kan bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

Ben je een cliënt en op zoek naar een bekwaam en betrouwbare hulpverlener bij jou in de buurt? Kijk in ons overzicht.

‘Levenskwaliteit van mensen met ggz problemen is niet best’

‘Levenskwaliteit van mensen met ggz problemen is niet best’

Naar schatting 300.000 mensen hebben een ernstige psychische aandoening. De meesten zitten nu thuis en in veel gevallen is de ondersteuning die ze krijgen sterk veranderd. Het Trimbos-instituut onderzocht hoe het gaat met mensen met ernstige ggz-problematiek in coronatijd.

De 300.000 mensen met ernstige psychische problemen hebben meestal al ...Lees meer >>
Zorgen om alcoholgebruik tijdens coronacrisis

Zorgen om alcoholgebruik tijdens coronacrisis

Alcohol heeft een negatief effect op de weerstand. Ninette van Hasselt van het Trimbos-instituut vraagt aandacht voor de groep kwetsbare mensen die in een crisis zoals deze eerder meer dan minder gaan drinken.

‘Het is wel iets waar ik me zorgen over maak’ zegt Ninette van Hasselt. Zij is ...Lees meer >>
Tegemoetkoming schade COVID-19

Tegemoetkoming schade COVID-19

Als zorgondernemer kun je op dit moment nog niet de Tegemoetkoming schade COVID-19 aanvragen. De verwachting is dat dit vanaf 22 april a.s. kan, mits je aan de voorwaarden voldoet. Op de site van de RVO kun je je mailadres achterlaten zodat je een mail ontvangt zodra ...

Lees meer >>
VGZ over het verlenen van zorg op afstand

VGZ over het verlenen van zorg op afstand

VGZ heeft via onze koepel RBCZ laten weten positief te staan tegenover het verlenen van zorg op afstand tijdens de coronacrisis. Wel stellen zij voorwaarden.

Wij ontvingen het volgende bericht:

Tijdens de periode dat de overheid maatregelen heeft getroffen om verspreiding van het Coronavirus te remmen, kunnen ...

Lees meer >>
De gevaren van lang thuiszitten: 'Eenzaamheid en depressie liggen op de loer'

De gevaren van lang thuiszitten: 'Eenzaamheid en depressie liggen op de loer'

Je ouders, vrienden, familie en collega's alleen zien via een beeldscherm. De hele dag tussen vier muren, met als hoogtepunt van de dag je wandelingetje naar de supermarkt. En dat nog wekenlang. Kunnen we dat wel aan?

Tot 1 juni mogen we niet naar evenementen en tot zeker 6 ...Lees meer >>