Bijscholing Psychosociale Basiskennis (PSBK)*

20150618 NFG kleinDe zorgverzekeraars hebben laten weten dat bijscholing op het gebied van PSBK* een verplichting is. Ben jij geregistreerd in de vakgroep VPMW of VIG dan verandert vanaf 2019 de registratie-eis. Het goede nieuws is echter dat wij géén extra bijscholing van jou zullen verlangen.

Op dit moment moet je als NFG-registerlid 8 dagdelen per jaar bij- of nascholen (elk dagdeel van minimaal 2,5 uur levert je 2 PE-punten op). Dit blijft onveranderd. Echter, (minimaal) 2 dagdelen per jaar zullen moeten voldoen aan de bijscholingseis PSBK* zoals de zorgverzkeraars dit eisen. Deze bijscholing moet dus geaccrediteerd zijn door CPION of SNRO.

Gelukkig hoeft deze verandering in de registratie-eis jou niet veel geld te kosten. Wellicht ben je al bekend met de colleges van Hupper? Deze colleges zijn állemaal erkend als bij- en nascholing PSBK door de SNRO. Eén college levert je 8 PE-punten op (dit komt dus neer op 4 dagdelen bij- en nascholing).

Maar er is meer aanbod op dit gebied. Op de site van de SNRO kun je d.m.v. een filter makkelijk zien welke PSBK* bij- en nscholing door hen erkend is en instituut CAM biedt CPION geaccrediteerde bij- en nascholing PSBK* aan. Ook op de site van het CGO vind je erkende bij- en nascholing PSBK. 


In álle gevallen geldt dat wij pas PE-punten kunnen toekennen voor scholing wanneer je onomstotelijk kunt bewijzen de scholing te hebben gevolgd. Dit kan d.m.v. een certificaat of een door het onderwijsinstituut ondertekende verklaring. Zo geldt een factuur b.v. niet als deelnamebewijs. Lees anders de spelregels omtrent de herregistratie nog eens goed door. *Haptotherapeuten, psychomotorisch therapeuten en NFG-registerleden geregistreerd in de vakgroep VIG mogen óók kiezen voor geaccrediteerde bijscholing Medische Basiskennis (MBK).