Tip voor een gelukkiger leven: doe dit elke dag na het douchen


douche

Heb jij je voorgenomen om in 2016 liever voor jezelf te zijn? Dan hebben psychologen alvast een goede tip om aan een beter zelfbeeld te sleutelen: Bekijk jezelf elke dag als je uit de douche stapt even naakt in de spiegel.

Doorgaans wikkelen we ons na het douchen zo snel mogelijk in een warme, zachte handdoek. Maar psychologe Sari Shepphird zegt dat het goed is voor je mentale en emotionele gezondheid om jezelf in de spiegel te bekijken. Het zou meer wonderen doen voor je zelfbeeld dan afvallen of een betere nachtrust.

Weinig vrouwen bekijken zich naakt in de spiegel, vaak omdat ze dit te confronterend vinden. De meesten hebben dan de neiging om zich te concentreren op hun fouten. Psychologe Sari Shepphird legt uit hoe dat komt: "In onze westerse maatschappij worden we getraind om te denken over hoe we onszelf kunnen verbeteren. Maar hoe meer we ons op onze fouten focussen, hoe meer we ze uitvergroten. Dit maakt dat we vermijden om naar ons lichaam te kijken. We zijn allemaal getraind om kritiek op onszelf te geven. Om dit instinct tegen te gaan, kanje elke dag je naakte zelf observeren en vijf dingen oplijsten waar je trots op bent. Zo maak je er een gewoonte van dat je je op je troeven en niet op je tekorten concentreert."

Als je het moeilijk vindt om zelf iets te bedenken, raadt Shepphird aan te denken aan complimenten die mensen je in het verleden al hebben gegeven en die als inspiratie te gebruiken. "Je bent mooi op je eigen unieke manier. Dit kleine trucje aan het begin van elke dag kan je helpen om de rest van de dag positief te blijven."


Bron: goedgevoel.be


Lees meer >>