Therapeut zoeken

pionnen

Als je op zoek bent naar een deskundige en betrouwbare zorgprofessional, kan de registratie bij een beroepsorganisatie helpen bij het maken van een keuze. Ook voor de NFG staan betrouwbaarheid en professionaliteit voorop. Om dit te kunnen waarborgen dienen zorgprofessionals aangesloten bij de NFG te voldoen aan een aantal voorwaarden. 

Deskundigheid en kwaliteit

Als voorwaarde voor het registerlidmaatschap van de NFG dienen NFG-zorgverleners o.a. te zijn geschoold op minimaal HBO-niveau. De hulpverlener dient elke twee jaar te bewijzen dat er bij- en nascholing wordt gevolgd en wordt deelgenomen aan intervisie en/of supervisie. Alleen dan verstrekt de NFG een nieuwe licentie. Daarnaast krijgt élke NFG-hulpverlener elke 3 jaar een visitatie. Zo blijft de kwaliteit van de zorg in ontwikkeling.

Jij kunt ons helpen deze kwaliteit te bewaken door, nadat je klaar bent met jouw hulpverleningstraject, een digitaal evaluatieformulier van je hulpverlener in te vullen. Onderstaand vind je de gegevens van alle NFG-hulpverleners en daar kun je bij de gegevens van jouw hulpverlener het betreffende evaluatieformulier vinden. Het invullen van het formulier neemt hooguit drie minuten van jouw tijd in beslag. Indien gewenst, kun je dit formulier anoniem invullen. Weet je niet in welke vakgroep jouw hulpverlener is geregistreerd? Vraag dit dan na bij jouw hulpverlener of neem even contact op met het NFG-secretariaat. Wij helpen je graag verder. 

Overzicht NFG VPMW- en VIG-register (vergoedbare NFG-therapeuten)

Zoek een aangesloten zorgprofessional geregistreerd in de vakgroep VPMW of VIG

Overzicht NFG OT-register (geen vergoedingsmogelijkheden door zorgverzekeraars)

Zoek een aangesloten zorgprofessional in het Onafhankelijk Therapeuten Register

Overzicht NFG-coachregister (geen vergoedingsmogelijkheden door zorgverzekeraars)

Zoek een aangesloten (kinder)coach in het overzicht van coaches.
Agenda