ACT-Cursus ‘Stress? En dan?!’

vanstralenLOGOzonderslogan200x60

Ingeschreven bij de NFG, levert het volgen van deze cursus je het totaal aantal  punten (16) benodigd voor bij- en nascholing 2017. 
Als lid van NOBCO mag je 8 PE punten schrijven. 


Reactie van een eerdere deelnemer:
“Dit zou goed zijn voor iedereen!”

PSC 3-2015-cover


Zie ook mijn artikel “Hoe ACT jij?” in het PSC magazine, editie 3, 2015, 5e jaargang.

Stress
Als professional (therapeut/coach/counselor) kun je op 2 manieren met stress geconfronteerd worden. Ten eerste vanuit de kant van jouw cliënt/patiënt, maar ook kun je tegen eigen belemmeringen aanlopen. Hoe beïnvloedt dit de werkrelatie?

ACT
In de cursus werken we op basis van ACT, wat staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een wetenschappelijk bewezen effectieve therapie bij spanningen en (chronische) pijn. ACT bestaat uit onderstaande thema’s, welke met elkaar verbonden een compleet pakket biedt om richting een beoogd doel te kunnen gaan.

Thema’s zijn:
- controle
- acceptatie & bereidheid
- defusie  - mindfulness 
- het Zelf 
- waarden 
- toegewijd gedrag

Natuurlijk is het goed om eerst de specifieke ACT-onderdelen zelf te ervaren, voor je het als professional in een werkrelatie inzet. Het mooie van deze training is dat je én als mens én als professional groeit. Je ontvangt volop input om het jezelf en jouw cliënten/patiënten eigen te kunnen maken.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 3 uur en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht.Die opdracht bepalen we onderling. Het kan bijvoorbeeld een extra oefening zijn ter verdieping van een bepaald ACT-thema, welke we met een eenmalig individueel gesprek afronden.Dat kan desgewenst telefonisch, online of op locatie.

Kosten voor de complete cursus, 525 euro. 
Dit is incl. BTW, persoonlijke begeleiding en certificaat. 

Mogelijkheden voor het 2e halfjaar van 2017 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
woensdagen van 09.30 – 12.30 uur
13 en 27 september  
11 oktober  
1, 15 en 29 november 
terugkombijeenkomst 20 december

zaterdagen van 13.00 – 16.00 uur
9 en 23 september 
7 en 28 oktober 
11 en  25 november 
terugkombijeenkomst 16 december  

Mocht een datum niet passen, kijken we samen met de groep naar een eventueel alternatief. Wanneer dat niet lukt praat ik je (online) persoonlijk bij.

Kleine groepen
Goed om te weten is dat ik in mijn praktijk te Bussum met kleine groepen werk. Bij voorkeur met niet meer dan 3 à 4 deelnemers.Allereerst omdat ik het belangrijk vind iedereen persoonlijke aandacht te kunnen bieden. Daarnaast kan ik met een kleine groep iedere deelnemer alle krachtige stappen van ACT goed laten ervaren. Het ervaren is misschien niet altijd even makkelijk maar maakt het wel zoveel krachtiger. Dat gun ik iedereen!

Reactie van een eerdere deelnemer: 
“Naast de inhoud van de ACT-cursus “Stress? En dan?!” sprak mij vooral de kleine groep, flexibiliteit en persoonlijke benadering van Peggy aan.” 


Locatie
Bewustzijnscentrum BALA
Trompstraat 1
1271 SX Huizen
www.vanstralen.nu


Aanmelden
Schrijf je in via info@vanstralen.nu. Neem bij vragen gerust contact op (06-40 57 48 71).

Intervisie
Wil je als (intervisie)groep een cursus gezamenlijk volgen, dan is dat ook zeker mogelijk. Neem contact op en we plannen de data in overleg.

Incompany
De cursus kan op aanvraag ook incompany verzorgd worden. Heeft dit de voorkeur, mail of bel me dan voor een afspraak.  

ACT power

Zet ACT aan en laat je verbazen!