Tweedaagse training: Omgaan met een onvervulde kinderwens voor professionals

verliesenverlangen(2) Verlies en Verlangen is een training voor professionals die hun expertise willen uitbreiden als het gaat om omgaan cliënten met een onvervulde kinderwens.  
Omgaan met een onvervulde kinderwens door infertiliteitsproblemen, miskramen of andere factoren is een ingrijpende gebeurtenis waar een proces van rouwverwerking plaatsvindt afgewisseld door onzekere hoop. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan theorie, het herkennen van het proces, de bijkomende emoties, systemisch kijken naar en psychosociale begeleiding. We werken met praktische oefeningen en thema’s die u meemaakt in uw eigen professie met de genoemde doelgroep.

Doel  
Aan het einde van de trainingsdagen heeft u inzicht in processen rondom rouw- en verliessituaties, herkent u signalen van rouw en verlies bij cliënten met een onvervulde kinderwens. Krijgt u handvaten ter ondersteuning van de begeleiding van cliënten met een onvervulde kinderwens.

Doelgroep  
Professionals zoals: verloskundigen, kraamverzorgers, (kinder)coaches, counselors, maatschappelijk werk en therapeuten. En een ieder die werkzaam is in een beroepsgroep waarbij een onvervulde kinderwens een thema is.

Inhoud
Tijdens de trainingsdagen wordt aan de hand van theorie, praktische handvaten en verschillende werkvormen een uitbreiding van uw kennis aangeboden voor wat betreft omgaan met verlies en verlangen rondom de onvervulde kinderwens.  

Thema’s  

  • Thematiek onvervulde kinderwens
  • Rouw- en verliesverwerking
  • Overlevingsstrategieën
  • Rouwmodellen specifiek voor onvervulde kinderwens
  • Verliescirkel
  • Emoties en hun functie
  • Inzicht in je eigen verlieservaringen
  • Systemisch kijken naar kinderwens

 
Informatie 2016
Vrijdag 20 mei en 3 juni 9.30 uur tot 16.30 uur

Locatie: DROOM!, Aamsestraat 32 te Elst (GLD)  
Kosten: EUR 300,- ex BTW voor twee dagen incl lunch
Trainster: Maya Meerbeek
Informatie en aanmelding: info@verliesenverlangen.nl

Bij 100% aanwezigheid, inleveren van een huiswerkopdracht, bestuderen van de te ontvangen reader en het afsluiten van een toets met een voldoende, ontvangt u een certificaat.
De bijscholing is geaccrediteerd door de SKB voor 25 uur per beroepsvereniging kan de waardering verschillen.