NFG lid van EAC


eac vierkant

De NFG is per 1 januari volwaardig lid geworden van de EAC (European Association of Counseling). Het lidmaatschapsproces was ‘pittig’ te noemen. De NFG moest aantonen dat zij in alles aan de hoge standaarden van de EAC voldeed. De NFG is uiteindelijk met vlag en wimpel geslaagd. Het bestuur is erg blij met deze erkenning. Het voelt als een erkenning voor het harde werken van de mensen die betrokken zijn bij de NFG.

De EAC is een overkoepelende Europees werkende organisatie die de belangen van complementair werkende psychosociale hulpverleners behartigt. Een van de belangrijkste taken die er voor de EAC is weggelegd is het ontwikkelen van een Europees breed profiel voor counselors. Daarnaast houdt zij zich bezig met belangenbehartiging zowel op landelijk niveau alsook in Brussel.

Voor de NFG is gelijk een stevige taak weggelegd. Niet alleen gaat de NFG bijdragen aan een vernieuwde website maar ook is de vicepresident een NFG-er. Yvonne de Kruijff zal ons allen vertegenwoordigen in het dagelijks bestuur van de EAC.

Voor de registerleden van de NFG levert de erkenning door de EAC gelijk een nieuw perspectief op. Indien u in een ander Europees land gaat/wil werken waar een organisatie is de lid is van de EAC, dan kunt u onmiddellijk in dat land aan de slag als volwaardig hulpverlener.