IKOS workshop op 27 mei: Krijgskunst in communicatie

IKOS In deze workshop zal vooral gewerkt worden door de deelnemers aan wat een conflict met hen doet. Omdat veel op het terrein van ons onbewuste afspeelt zal met oefeningen uit coaching enerzijds en krijgskunst anderzijds gewerkt worden aan verruiming van zelfinzicht en keuzevrijheid van de deelnemers bij hun werk. De deelnemers aan deze workshop zullen na afloop hiervan nog beter in staat zijn te zien wat hun aandeel is in communicatie.
Wanneer lichaam, gevoel en denken op elkaar zijn afgestemd, kom je authentiek en dus betrouwbaar over. Deze workshop biedt je een nieuwe kijk op invloed uitoefenen. Weerstanden bij anderen nemen af door jouw houding. Creatieve en vaak onverwachte oplossingen komen sneller binnen ieders bereik.
Emoties, houding en gedrag zijn basiselementen die bij het toepassen van mediation vaardigheden en krijgskunstprincipes de bouwstenen vormen om naar een oplossing te groeien. Luisteren doe je niet alleen met je hoofd. Dat doe je het liefst door een combinatie van lichaam, gevoel en verstand. De Japanse krijgskunst technieken kunnen daarbij een grote rol spelen. Je fysieke conditie is voor deze vorm van leren niet van belang. Iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke conditie, kan hieraan deelnemen.
Om zelf effectiever te handelen en samen te werken met anderen is deze workshop ontwikkeld met aandacht voor ieders verschillen. De basis voor de workshop wordt gevormd door een unieke mix van krijgskunst en coaching vaardigheden.

Ron Lubbersen
Ron Lubbersen is al ruim 35 jaar een beoefenaar van de krijgskunst. Een kunst die hem heeft gevormd tot een mensen- mens die graag wil delen. Hij ziet een conflict als een kans voor een mooie samenwerking om tot een win-win situatie te komen. In zijn trainingen staan de budo-principes centraal. Een van die principes is “meebewegen met de stroom, in plaats van ertegenin te gaan”
"Mensen hun beste ik laten zijn" is de missie van Ron. Lichaamsbewustzijn, emotioneel bewustzijn en zelfbewustzijn zijn de drie pilaren in zijn trainingen. Ron laat mensen in eigen kracht staan door ze te leren vanuit het eigen centrum te werken.
Naast het trainersvak is hij ook zeer actief in het leefstijlcentrum wat hij samen met zijn vrouw runt. Binnen dit bedrijf is hij vooral verantwoordelijk voor de budo afdeling. Ron is tevens actief in het regulier- en speciaal onderwijs waarvoor hij regelmatig schoolprojecten organiseert.
Het creëren van een omgeving waarin je jezelf mag zijn is volgens Ron de sleutel om respectvol samenwerken mogelijk te maken. Dit alles met échte aandacht voor jezelf, de ander en je omgeving.

  • Wie: Ron Lubbersen
  • Wanneer: vrijdag 27 mei 2016
  • Tijd: 13.30 – 16.30 uur
  • Waar: IKOS Harderwijk (Wethouder Jansenlaan 73)                   
  • Kosten: € 50,-
  • Aanmelden: joost@ikos-harderwijk.nl
  • info: ikosworkshop