AGB code en RBCZ

Algemeen GegevensBeheer Zorgverleners (AGB-Zorgverleners) is een register waarin gegevens van zorgverleners in Nederland worden vastgelegd. Deze gegevens zijn voorzien van een unieke codering, de AGB-code. Wij raden onze leden dringend aan deze AGB-code aan te vragen* en te vermelden op de facturen. Steeds meer zorgverzekeraars keren niet uit wanneer u als zorgprofessional geen AGB-code heeft.

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.
RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten. Zorgprofessionals die voor een vergoeding van de Coöperatie VGZ in aanmerking willen komen, kunnen zich via de NFG laten registreren bij de RBCZ.

*Let u bij het aanvragen van een AGB-code op het volgende: Sommige beroepen (o.a. psychosociaal werkers, coaches en counselors) komen niet op het aanvraagformulier voor. U kiest dan voor "mijn beroep staat er niet bij" en bij de verbijzondering kiest u voor "mijn beroep staat niet vermeld". Waarschijnlijk krijgt u dan code 90 toegewezen. Dit is de code van de Natuurgeneeskundige.
Agenda