Pokémon Go helpt mentale gezondheid van spelers


pokemongo vierkant

Het nieuwe spelletje is volgens de spelers goed voor hun mentale gezondheid.

Nintendo heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee je Pokémon kunt vangen. De app heet 'Pokémon Go' en is de nieuwste versie van het spelletje dat we allemaal wel kennen. Deze versie is wel anders, aangezien je hem speelt op je smartphone en je echt moet verplaatsen tijdens het spelen.

De bedoeling is dat je rondloopt met je smartphone en Pokémon gaat zoeken. Die kunnen ergens op straat zitten, in de struiken of zelfs in je favoriete winkel. De app is nog niet overal verkrijgbaar, maar krijgt nu al veel goede reviews. Niet enkel omdat het spel leuk is, maar volgens sommige spelers helpt de app om hun mentale gezondheid te verbeteren.

Gebruikers die lijden aan depressie, anxiety of zelfs agoraphobia (pleinvrees) vertellen nu dat ze dankzij de app een reden hebben om buiten te komen en te socialisen en dat ze zich daardoor beter voelen.

"Als je lijdt aan depressie, is het vaak heel moelijk om een reden te vinden om je huis of zelfs je bed te verlaten. Ik zat echt heel diep voor ik de app installeerde. Ik zou niet zeggen dat de app mij helemaal heeft veranderd, maar hij houdt me wel bezig en geeft me veel motivatie.", vertelt Brianna (21) aan Buzzfeed News.

Goed nieuws dus, die nieuwe Pokémon-app!


Bron: hln.be


Lees meer >>