Cannabis verzacht symptomen ADHD


20151028 Canabis

Cannabis kan een doeltreffend middel zijn voor mensen met ADHD. Volgens een Duits onderzoek verzacht medicinale cannabis de symptomen van de aandoening bij volwassenen.

Dertig patiënten met ADHD die weinig baat hadden gehad bij conventionele behandelingen kregen cannabis toegediend. Allemaal rapporteerden ze na de therapie een verbeterde concentratie en verhoogde slaapkwaliteit, naast een verminderde impulsiviteit. Van de 30 opteerden 22 ervoor hun voorgeschreven medicijnen niet langer te nemen en verder te gaan met medicinale cannabis.Er zijn heel wat anekdotische meldingen van de doeltreffendheid van marihuana bij de behandeling van ADHD, maar wetenschappelijke gegevens zijn schaars. Een studie uit 2008 besluit dat cannabis een positief effect heeft op de prestaties, het gedrag en de geestestoestand van ADHD-patiënten.

In de VS is het voorschrijven van medicinale cannabis voor de behandeling van ADHD in slechts twee staten toegelaten. De aandoening wordt gekenmerkt door hyperactiviteit, impulsiviteit, concentratieproblemen en vergeetachtigheid.


Bron: ggznieuws.nl/hln.be


Lees meer >>