BTW-vrijstelling voor NFG-registerleden een feit!


20151001 NFG logo vierkant FB

Vandaag ontvingen wij per e-mail de beloofde brief van de belastingdienst. BTW-vrijstelling voor NFG-registerleden (vakgroepen VPMW en VIG) is hiermee een feit.

Dit betekent dat je, als je lid bent van de VPMW en/of VIG, in principe geen BTW meer bij je klanten in rekening hoeft te brengen. Daarmee is er een eind gekomen aan de jarenlange situatie waarin er sprake was van een oneerlijke concurrentiepositie ten opzichte van BIG-geregistreerden; deze genoten de BTW-vrijstelling al.

Je hoeft geen lid te zijn van een andere (koepel)organisatie om voor deze BTW-vrijstelling in aanmerking te komen. Let wel dat dit alleen geldt voor de BTW-vrijstelling; om voor vergoeding van sommige zorgverzekeraars in aanmerking te komen moet dit natuurlijk wel.

Niet alleen voor bestaande leden
De Belastingdienst heeft met de NFG vergaande afspraken gemaakt omtrent het toekennen van de BTW-vrijstelling. De NFG is feitelijk nu uitvoerder op dit gebied; de Belastingdienst toezichthouder. Dat betekent dat de NFG mag bepalen of je ervoor in aanmerking komt; wel houdt de fiscus hierover het laatste woord. Dit betekent dat ook toekomstige nieuwe registerleden van de NFG kunnen profiteren van de BTW-vrijstelling, vermits zij aan de voorwaarden voldoen.

De brief die wij ontvingen kun je hier lezen.Agenda