Visitatie: veiligheid in uw praktijk

(bericht van onze medewerker Kwaliteitsbeheer)

brandblusser Naar aanleiding van een uitgebreide vragenlijst, welke wij random sturen aan onze registerleden, heeft een NFG-therapeut de punten rondom de veiligheid zeer professioneel opgepakt door contact te zoeken met de plaatselijke brandweer. Een medewerker van de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland heeft de praktijk bezocht en een aantal aanbevelingen gedaan zoals:

-een rookmelder in het kantoorgedeelte;
-een Co2 melder in de behandelruimte;
-daarnaast is geadviseerd is om, bij aanwezigheid van bezoekers/ cliënten, de deur van het slot te halen omdat men in noodgevallen dan direct, zonder gebruik te maken van een sleutel, de ruimte kan verlaten;
-Om vroegtijdig in te kunnen grijpen, en daarmee neven- en continuïteitsschade te voorkomen, is het verstandig om een blusmiddel op te hangen. De voorkeur gaat daarbij uit naar een schuimblusser.

Wij bemerken dat er therapeuten zijn die de vragen rondom de veiligheid in hun praktijk niet altijd even serieus nemen door bijvoorbeeld te antwoorden dat er geen brand komt of dat men via de enige deur direct naar buiten kan etc. Als wij de brandweer (BHV-cursus) mogen geloven, gebeuren de meeste ongelukken 'thuis'. Door menselijke fouten of het falen van installaties. En dat kan natuurlijk ook een praktijkruimte zijn. De wet stelt eisen aan de bouw en inrichting van gebouwen om de brandveiligheid te vergroten.

Wij adviseren dan ook hieromtrent contact op te nemen met de plaatselijke brandweer. Zij geven veelal gratis advies vwb. de veiligheid in jouw praktijk. Het is voor een cliënt fijn te weten of te zien dat alles hieromtrent goed geregeld is.




Agenda