Wat kan de NFG voor jou betekenen?

Wij zijn een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt je daar waar mogelijk. We onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepel-organisatie én de politiek. Wij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg en wij kunnen de verplichtingen die de Wkkgz stelt van jou overnemen zodat jouw cliënt terecht kan bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

Ben je een cliënt en op zoek naar een bekwaam en betrouwbare hulpverlener bij jou in de buurt? Kijk in ons overzicht.

“Leefstijlverandering moet je samen doen”

“Leefstijlverandering moet je samen doen”

Er worden veelbelovende resultaten geboekt met het inzetten van leefstijl tegen bepaalde ziektes. Toch is het niet altijd makkelijk om zowel patiënten als huisartsen te overtuigen van de toegevoegde waarde, vertellen huisarts Karolien van den Brekel, psychotherapeut Pim van Dun, en woordvoerder van het Longfonds Pauline van Voorst.

Het ...Lees meer >>
Naasten van ggz patiënten zien zichzelf niet als mantelzorgers

Naasten van ggz patiënten zien zichzelf niet als mantelzorgers

Op de dag van de mantelzorg zaterdag 10 november komen in heel Nederland talloze mantelzorgers feestelijk samen en worden ze in het zonnetje gezet. Ze krijgen een blijk van waardering door bijvoorbeeld een verwenbehandeling, gaan samen op een uitje of worden getrakteerd op een mooi concert. Ze zijn ...

Lees meer >>
Een miskraam: hoe verwerk je het en hoe ga je er mee om?

Een miskraam: hoe verwerk je het en hoe ga je er mee om?

Een miskraam te boven komen, is een rouwproces waarbij er meestal geen mogelijkheid is om afscheid te nemen. Dat maakt het extra moeilijk en laat vaak diepe sporen na. Toch wordt zo’n verdriet door de omgeving vaak miskend en vooral gerationaliseerd. 

Wij vroegen aan gezinspsychologe Nina Mouton wat de beste ...Lees meer >>
Aantal plaatsingen JeugdzorgPlus daalt in eerste helft van 2018

Aantal plaatsingen JeugdzorgPlus daalt in eerste helft van 2018

Het aantal jongeren dat wordt geplaatst in instellingen voor gesloten jeugdzorg, de JeugdzorgPlus, is in de eerste helft van 2018 gedaald in vergelijking met het eerste half jaar van 2017. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Plaatsingsgegevens JeugdzorgPlus. “De afgelopen jaren steeg het aantal plaatsingen in de JeugdzorgPlus”, aldus ...

Lees meer >>
Niet meer verwarde mensen bij huisartsenpost

Niet meer verwarde mensen bij huisartsenpost

Het aantal mensen dat voor vreemd of suïcidaal gedrag aanklopte bij de huisartsenpost is tussen 2015 en 2017 gelijk gebleven. Patiënten kregen vorig jaar vooral telefonisch advies. Patiënten die gediagnosticeerd werden met psychische klachten stonden vorig jaar meerdere malen in contact met de huisartsenpost. Dit meldt NIVEL.

De ...Lees meer >>