Professionaliseringsbijeenkomst ‘Effectiever omgaan met slaapproblemen’

Slaapmakend logo 2014 (2)

40% van alle Nederlanders slaapt slecht en bij 25% is sprake van een langdurige en ernstige slaapstoornis, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Te weinig slaap vergroot de kans op onder andere angststoornissen, burn-outs en depressies - bij depressies is slapeloosheid zelfs de belangrijkste risicofactor.  Gek genoeg is de kennis over slaap bij veel therapeuten, psychologen en (huis)artsen beperkt en wordt er in de collegebanken mondjesmaat aandacht aan besteed. Hoog tijd voor een wake-up call.

De professionaliseringsbijeenkomst ‘Effectiever omgaan met slaapproblemen’ geeft een scherper inzicht in slaap én biedt concrete handvatten om slaapproblemen beter te begeleiden. Hoe werkt slaap eigenlijk? Wat doet langdurig slecht slapen met je? Dankzij ondergrondse bunkers, tweecellige organismen, ECG’s en nonnen kunnen slaapwetenschappers deze vragen steeds beter beantwoorden. Naast kennisoverdracht zal er voldoende tijd zijn om te oefenen. 

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld? Voor psychologen, therapeuten en behandelarendie die meer te weten willen komen over slaap en de behandeling van slaapproblemen.
Lees meer op http://slaapmakend.nl/nfg/ 




Agenda